Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
3 Kasım 2020

SOLUNUM2020 Dijital'in Ardından...

Değerli Meslektaşlarımız;

50 yıllık köklü bir dernek olan TÜSAD değişime adapte olabilen, yenilikçi özelliğiyle SOLUNUM 2020 Dijital’i hayata geçirdi ve branşımızın ilk gerçek tadında dijital kongresine imza attı.

46 bilimsel oturumda deneyimli hekimlerimizin güzel sunumları, kıdemli hocalarımızın eğitici yorumları, ve değerli katılımcıların fark yaratan sorularıyla muhteşem bir bilimsel şölen yaşadık.

Bu bilimsel şöleni hep birlikte yaşamamızda ve yaşatmamızda Merkez Yönetim Kurulu, Organizasyon Komitesi, K2 Kongre başta olmak üzere tüm servis sağlayıcılarımız Domedya, Lookus Bilişim, Sosyal Medya ekibimiz ve dernek çalışanlarımızdan oluşan büyük bir ekip birbirinden ayrılmaz bir bütünü oluşturdu.

Kongremizi her anlamda destekleyen endüstri temsilcilerine de ayrıca tekrar teşekkür ediyoruz. Bilimin kazanması için bizimle birlikte emek verdiler.. Her ne kadar sizlerle bir salonda yan yana oturamasak da salonlara sığmayacak katılım sayılarına ulaştık.

Yıl sonuna kadar tüm kongre katılımcılarımıza açık olacak SOLUNUM 2020 Dijital kongre platformumuz Cumhuriyet bayramını kutlamak amacıyla 29 Ekim 2020 haftası tüm üyelerimize açık olacaktır. Bu coşkuyu bu özel tarihte, dijital kongremize katılım sağlayamayan tüm üyelerimiz ile de paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Her ne kadar sosyal programda yüz yüze olmasak da açılış ve kapanış oturumları ile kongremiz boyunca düzenlediğimiz “teneffüslerde“ bir miktar da pandemiden kopup sosyal konularla gerilimimizi attık ve enerji topladık.

Zor dönemde yoğun emekle hazırladığınız bildiler arasında seçim yapmakta çok zorlansak da her yıl olduğu gibi bu yıl da ödül jürileri değerlendirmelerini yaptı. Ödüle layık görülen bildiri sahiplerini tekrar kutluyoruz.

E-poster Ödülü
EP -027 OBSTRÜKTİF UYKU APNE SENDROMLU HASTALARDA POZİTİF HAVAYOLU BASINCININ TERAPÖTİK DÜZEYİNİ BELİRLEYEN FAKTÖRLER
Aysel Sünnetçioğlu, Buket Mermit Çilingir, Hülya Günbatar
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı

Göğüs Cerrahisi Ödülü
SS-034 KLİNİK VE RADYOLOJİK AÇIDAN YENİ TİP KORONAVİRÜS (COVID-19) ENFEKSİYONU DÜŞÜNDÜREN VE PLEVRAL EFÜZYON NEDENİYLE ELE ALINAN OLGULARIN AYNI DÖNEMDEKİ DİĞER PLEVRAL EFÜZYON OLGULARI İLE KARŞILAŞTIRILMASI
Gizem Özçıbık, Akif Turna
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı, İstanbul

Sözlü Sunum Ödülleri
3. SS-066 HİPONATREMİ BİR YIL İÇİNDE YENİLEYEN KOAH ALEVLENMESİ İÇİN BAĞIMSIZ BİR BELİRTEÇTİR
Fatma Tokgöz Akyıl, Seda Tural Önür, Sedat Altın
Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Kliniği

2. SS-046 IL-21, COVID-19 PNÖMONİSİ İLE HOSPİTALİZE EDİLEN OLGULARDA TANISAL VE PROGNOSTİK ÖZELLİK GÖSTEREN BİR BİYOBELİRTEÇ MİDİR?
Nilüfer Acet Öztürk1, Ahmet Ursavaş1, Aslı Görek Dilektaşlı1, Ezgi Demirdöğen1, Funda Coşkun1, Dane Ediger1, Esra Uzaslan1, Diğdem Ermiş2, Mert Karaca2, Eray Orkun Terzi1, Merve Bayram1, Dilara Ömer1, Büşra Yiğitliler1, Ahmet Yurttaş1, Shahriyar Maharramov1, Gamze Çelik1, Barbaros Oral2, Mehmet Karadağ1
1 Uludağ Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, Bursa
2Uludağ Üniversitesi İmmunoloji Bilim Dalı

1. SS-005 TÜRKİYE’NİN KAPADOKYA BÖLGESİ’NDEN STOCKHOLM’E GÖÇ EDENLERDE MEZOTELYOMA: GEN - ÇEVRE ETKİLEŞİMİ
Selma Metintaş1, Muzeffer Metintaş2, Güntülü Ak2, Gunnar Hillerdal3, Hirsh Koyi3
1 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi; Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD., Eskişehir, Türkiye
2 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akciğer ve Plevra Kanserleri Uygulama ve Araştırma Merkezi; Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD., Eskişehir, Türkiye
3 Göğüs Hastalıkları Bölümü, Bölge Hastanesi, Gavle, İsveç; Karolinska Enstitüsü, Onkoloji-Patoloji Bölümü, Stokholm, İsveç.

Bu yıl yeniliklerimizden biri olan platformda en çok vakit geçirip en fazla Solunum Puan toplayan 3 katılımcımız SOLUNUM2021 Kongremize katılım hakkı kazandılar. Kendilerini tekrar tebrik ediyoruz.

  1. Halid Bal – 661 SolunumPuan
  2. İlteriş Türk – 625 SolunumPuan
  3. Arzu Deniz Aksan – 503 SolunumPuan

Dijital olarak hazırlanan Göğüs hastalıkları kitabımızın özel basım ansiklopedisini kazan üyemiz yine 661 Puan ile Halid Bal oldu.

Sosyal medya hesaplarımızda ve solunumdijital.com platformunda halen bu eserimizin basılı halini kazanabilmek için Solunum Puan uygulamamız yıl sonuna kadar devam edecek..

Kongremizle yaşadığınız bu yeni tecrübeyi ve derneğimiz ile ilgili güzel anılarınızı yad edeceğiniz tüm paylaşımlarınızı 50. Yıl Anı defterimiz için bekliyoruz.

2021 yılında gerçekleştireceğimiz 43. Uluslararası katılımlı kongremizi, Kongre Başkanımız Aydın Yılmaz ve Bilimsel Komite Başkanı Güntülü Ak başkanlığında bayrağı çok daha ileriye taşıma hedefinde hiç durmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Biz, TÜSAD ailesi olarak, büyük ve köklü bir aileyiz ve varlığınızla daha da güçlüyüz.


Ülkü Yılmaz Mukadder Çalıkoğlu Sinem Nedime Sökücü
Başkan Kongre Başkanı Bilimsel Komite Başkanı

ÜYE GİRİŞİ


   
Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Mart 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 LookUs & Online Makale