Tükenmeyen Nefesle

Tütün Kontrolü Çalışma Grubu

Çocukları Tütün Ürünlerinin Zararlı Etkilerinden Koruma İnisiyatifi İçişleri ve Sağlık Bakanlarını ziyaret etti.

Değerli Meslektaşlarımız,
Çocukları Tütün Ürünlerinin Zararlı Etkilerinden Koruma İnisiyatifi, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Halk Sağlığı Uzmanı Sayın Tuba Durgut'un öncülüğünde, elektronik sigaralar ve ısıtılmış tütün ürünlerinin zararlarının doğru aktarılması ve yeni nesil nikotin ürünlerinin ticaretine karşı mücadele stratejilerini görüşmek üzere İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile bir araya geldi.

Konuyla ilgilenen sağlık otoriteleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyette Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği adına Tütün Kontrolü ÇG Başkanı Doç Dr. H.Volkan KARA yer aldı.

Türkiye'de satışı yasak olan elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerinin piyasaya girmesini engellemek için etkili önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Kaçakçılıkla mücadelede daha sıkı denetimlerin yapılması ve gençleri bu ürünlerin zararları konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemi üzerinde duruldu.

Tütün endüstrisinin elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerinin Türkiye'de satışını yasallaştırmak için sürekli lobi faaliyetinde bulunduğu konusunda endişeler gündemde idi. Mevcut yasağa rağmen, elektronik sigaralar ve ısıtılmış tütün ürünlerinin artan bir ticaretinin olduğu ve bu durumun özellikle gençler için önemli bir risk oluşturduğu dile getirildi.

İnisiyatifin gündeminde ayrıca Türkiye'nin taraf olduğu Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi kapsamında hayata geçirilen yasaların etkin uygulanması da vardı. Gerekli denetimlerin düzenli yapılması dumansız hava sahasının korunması ve toplumun bilgi ve farkındalığının artırılması gibi talepleri de dile getiren uzmanlar, bu yönde atılacak adımların halk sağlığını korumak için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.  İnisiyatif, yetkililere bu konuda da kararlı adımlar atılması çağrısında bulundu.

Olumlu sonuçlar elde edileceği beklentisiyle devamlılık gösterecek bu çalışmaların ülkemiz için yararlı olması ümidiyle bilgilerinize sunuyoruz.





ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Nisan 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
 LookUs & Online Makale