Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
26 Haziran 2019

Solunum Aktüel Dopdolu İçeriğiyle Yayında...

Değerli Meslektaşlarımız,

Bir yandan Solunum Kongresi'nin 41’incisini gerçekleştirecek diğer yandan seneye 50’nci yılımızı kutlayacak olmanın tatlı telaşını yaşadığımız bugünlerde, her zaman olduğu gibi hem bizim gündemimizi hem de güncel gelişmeleri içeren dopdolu bir Solunum Aktüel hazırladık.
Başkanımız Arzu Mirici, bu sayımızda ilginizi çekecek çok önemli bir konuya değiniyor. Son günlerin en çok konuşulanlardan biri olan yapay zekayı ele alan Mirici, tıptaki gelişmelere dikkat çekiyor ve SOLUNUM 2019’da ele alınacak konulardan birinin de inovasyon ve teknoloji olacağı haberini veriyor.

Bu yıl 26-29 Ekim’de Bodrum’da yapılacak kongremizin gündemindeki diğer konuları ise Dr. Şule Akçay aktarırken, Cumhuriyet Bayramı’nı da hep birlikte kutlayacağımızı hatırlatıyor. 

Biliyorsunuz TÜSAD bu yıl 49 yaşında, 22 Haziran 2020’de ise yarım asırlık dev bir çınar olacağız. Dr. Ülkü Yılmaz, TÜSAD 50. Yıl Çalışma Komitesi’nin bu doğrultuda başlattığı çalışmalar hakkında bilgi veriyor. TÜSAD’ın gündemi gelecek aylarda çok yoğun görünüyor, ancak geçtiğimiz dönem de pek çok gelişme oldu. Solunum Aktüel’in bireysel üyelikle başlayan CHEST-TÜSAD ilişkilerinin geldiği noktayı Dr. Semra Bilaçeroğlu kaleme alırken, Dr. Filiz Koşar ve Dr. Deniz Köksal da yenilenen EJP hakkında bizi bilgilendiriyor.

Dr. Burcu Yormaz, yaşadığı Yurtdışı Eğitim sürecini  Solunum Aktüel okurlarıyla paylaşıyor. Editörlüğünü Dr. Oğuz Köktürk ve Dr. Duygu Özol’un yaptığı “Uykuda Solunum Bozuklukları” kitabı da TÜSAD Eğitim Kitapları Serisi'nde yerini alan, kitapla ilgili ayrıntılı bilgiyi Gündem Aktüel sayfalarımızda okuyabilirsiniz. 

Akademi’nin Mardin ve Şanlıurfa’da gerçekleşen etkinliklerini de bizler için kaleme alan Dr. Oğuz Köktürk, yeni aktiviteler planladıklarını da haber veriyor. 

Hedefleri doğrultusunda 49 yıldır durmadan çalışan TÜSAD, akciğer sağlığı konusunda halkı bilgilendirme faaliyetlerine de büyük önem veriyor. Bu doğrultuda başta özel günler olmak üzere farkındalık oluşturacak çalışmalar yapıyor ve mesajlarımızı daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için medya ile paylaşıyoruz. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz iletişim çalışmalarının yansımalarını Medya Aktüel sayfamızda bulabilirsiniz. 

Bu sayımızda ilgiyle okuyacağınızı düşündüğümüz röportajlar da yaptık. Dr. Mecit Süerdem KOAH Hastaları Derneği’nin çalışmalarına ilişkin sorularımızı yanıtlarken, Dr. Hülya Doğan Şahin ile de pulmoner rehabilitasyon konusunu tüm detayları ile ele aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.  Profil Aktüel sayfalarımızda ise aldığı uluslararası ödüllerle göğsümüzü kabartan Dr. Arzu Arı’yı  ağırladık. 

Daha bir çok TÜSAD haberini bulacagınız gazetemizde bunların yanı sıra podcast’lerden yelken sporuna ve rotalarına uzanan renkli konularımızla keyifle okuyacağınız sayfalar hazırladık. Ayrıca sergiden kitaba, konserden filme yeni gelişmeleri aktardığımız kültür sanat haberlerini de bundan sonra Solunum Aktüel’den takip edebilirsiniz. 
Yeni sayılarda görüşmek üzere… 

Solunum Aktüel yayın komitesi adına;
Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu
  

Solunum Aktüeli hemen okumak için tıklayınız...

ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Nisan 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
 LookUs & Online Makale