Tükenmeyen Nefesle

Skip Navigation Links
3 Mayıs 2019

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Olumsuz Gelişme

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Olumsuz Gelişme

Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi alanında en fazla hastaya hizmet veren, kronik akciğer hastalıkları (KOAH, Astım vb), akciğer kanseri tanı ve tedavisi dünya standartlarında yapılan, gittikçe artan toplum sağlığı için çok riskli ve bulaşıcı olan dirençli tüberküloz hastalarını uzun süreli yatıran, birçok ülkeden (Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Ortadoğu Ülkeleri) tanı ve tedavi amacıyla hasta kabul eden, 70 yıllık kurumsal kültürü ile tüm Türkiye’ye uzman ve akademisyen yetiştiren YEDİKULE GÖĞÜS HASTALIKLARI ve GÖĞÜS CERRAHİSİ EAH makul bir gerekçe gösterilmeksizin, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanmak istenmektedir.

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’si neden önemli ?
Genel hastanelerde uzun süreli yatırılamayan kronik akciğer hastalarının yatırıldığı ve akciğer kanseri gibi girişimsel işlemlerin yapıldığı “Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’si”, Almanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerde olduğu gibi, ülkemizin dört büyük Göğüs Hastalıkları EAH’den biridir. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’si, yılda 500.000’in üzerinde poliklinik hizmeti veren, 20.000 hasta yatıran, 10.000 civarında bronkoskopik tanı ve tedavi işlemini gerçekleştiren, yine yılda 1650’si A grubu olmak üzere 4500 ameliyatın yapıldığı, girişimsel bronkoskopik işlemlerin yapıldığı ve ülkemizde en fazla göğüs hastasına hizmet veren üçüncü basamak hastanedir. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’si, bu hastaların şifa aradığı SON yerdir.

İstanbul’da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH’nin yatak sayısı arttırılmalıdır!
Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EA Hastanesi, 15 milyonluk bir metropolün, yaklaşık 10 milyonunun bulunduğu Avrupa yakasında yataklı hizmet veren tek ve en önemli Göğüs Hastalıkları Hastanesidir. Ülkemizin gururu bir marka olan hastanemizi, birçok ilden hastalar öncelikli olarak tercih etmektedir. Artan hasta sayısı nedeniyle, yataklarının genel hastaneye devredilerek yatak sayısının azaltılması yerine en az 2 katına çıkarılması gerektiği çok açıktır.

Nüfusun giderek yaşlanması, tütün ve tütün ürünlerine bağlı hastalıklarda, hem akciğer kanseri hem de KOAH’lı hasta sayısında artış ile karşı karşıya kalan özellikle kış aylarında çok ciddi yatak sıkıntısı yaşanmaktadır. Hastanenin bahçesinde 2011 yılı itibari ile onayı alınmış olan 200 yataklı ek hastanenin açılması gerçekleştirilememiş olsada uzun süredir gündemde olan bir konudur.

Tüberküloz ve çok ilaca dirençli tüberküloz bir halk sağlığı sorunudur:
Ülkemiz için halen önemli bir sağlık sorunu olan Tüberküloz özellikle de dirençli tüberküloz olgularının tedavisi sadece dört eğitim ve araştırma hastanesinde yapılabilmektedir. Özellikle de Türk Cumhuriyetlerinden gelen tüberkülozlu hasta sayısının artışı, bu hastaların çoklu ilaç direnci ve yaygın ilaç direnci olan vakalar olması, konunun önemini daha da artırmaktadır. Bu hastaların tedavi başlangıcında çok daha uzun süre hastane yatışları gerekmektedir. Bu hastanenin genel hastaneye bağlanması bu tedavilerin yapılmasında aksamalara yol açacak, telafisi mümkün olmayan toplum sağlığı sorunlarına yol açacaktır.

Bu bağlanma Ülkemizin Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisinin Ulusal ve Uluslararası alandaki eğitim kalitesini düşürecektir:
Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Türkiye sağlık ortamının vazgeçilmez kurumlarıdırlar. Gerek sağlık hizmetinin verilmesinde, gerekse de asistan eğitiminde önemli bir yere sahip olan Yedikule’den bugüne kadar çok sayıda profesör, doçent ve uzman doktor yetişmiş olup, bu akademisyenler bugün birçok Devlet, Vakıf ve Özel Üniversitelerin Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları kliniklerinin kurucusu ve/veya yöneticisi konumundadırlar. Hastane Türkiye’de tüm eğitim ve araştırma hastanelerinin içinde yıllık yayın sayısı açısından da ilk dört içinde yer almaktadır.
Yıllardır süregelen köklü kurumsal kültürü, güçlü eğitim ve hizmet kadrosu ile hasta memnuniyeti oldukça yüksek olan bu kurumu, genel bir eğitim araştırma hastanesi içine sıkışan bir uydu kliniğe dönüştürmek, nitelikli acil ve poliklinik hizmetlerinin aksamasına neden olarak, hastalarımızın tanı ve tedavilerinde çok ciddi aksaklıklara yol açabilecektir.

Bizler, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları olarak, böyle bir hayati karar alınırken, ülkemizin önemli bir markası olan Yedikule Göğüs Hastalıklar ve Göğüs Cerrahisi Hastanemizi “KAYBETMEK İSTEMİYORUZ ”.

Biz göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi alanında faaliyet gösteren dernekler olarak Yedikule Göğüs Hastalıkları çalışanlarının yukarıdaki açıklamasını hep birlikte desteklediğimizi beyan ederiz.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği
Türk Toraks Derneği
Türk Göğüs Cerrahisi Derneği
Akciğer Kanserleri Derneği
Akademik Solunum Derneği
Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği

ÜYE GİRİŞİ


Şifremi Unuttum
  

TÜSAD ÜYELİK BAŞVURUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Nisan 2024
PztSalÇarPerCumCmtPaz
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
 LookUs & Online Makale