ÇEŞME
EPOSTER sistemi hazirliklar icin kapatilmistir. EPOSTER’ini yukleme islemini tamamlamayan bildiri sahiplerinin 0216-372 66 44 nolu iletisim numaralarindan LOOKUS firmasi ile temas kurmasini rica ederiz.                                               Sunum kabul mektupunuzu e-posta ile alamadiysaniz AbstractAgent’a sifrenizle girerek alabilirsiniz.

İzmir’in en batı ucu.....
Roma Döneminde Cysus adıyla tanınan Çeşme, 12 İonya kentinden biri olan Eritrai’nin (Eritre) iskelesiydi. İ.Ö. 8. yüzyılda gelişen ticaret, Eritre ile birlikte Çeşme’yi de Doğu Akdeniz’in önemli limanlarından biri yapmıştı.

Kıbrıs, Sakız ve Çeşme arasında işlenen gemiler özellikle şarap ve esir pazarını yönlendirdi. İzmir’in Ege Denizi’ne uzanan en batı ucu olan Çeşme, günümüzde deniz ulaşımında Türkiye’nin önemli giriş-çıkış kapılarından biri. Yaz aylarında her gün düzenlenen Çeşme-Sakız Adası seferleri Türkiye ile Yunanistan arasında da bir köprü oluşturuyor.

Ege denizi’ne boylu boyunca uzanan bu muhteşem yarımada, mevsim ne olursa her akşamüstü birbirinden güzel günbatımları sunuyor…

Başrolde Osmanlı’nın kalesi...

Çeşme’nin birbirine bitişik, bahçesiz, kepenkli, taş dokulu, özel bir sıva tekniğiyle inşa edilmiş evleri ne kadar tipik birer “Ege Adaları” evleriyse; Kale’si de o kadar Osmanlı’dır…Çeşme’yi ve limanı korumak için 16. yüzyıl başında, 2. Beyazıt döneminde yaptırılan kale, uzaktan bakıldığında; karaya da, denize de hakim, mükemmel bir konumdadır. Dikdörtgen planı, Dış ve İç Kale’yi oluşturan iç içe iki sur dizisi ve altı kulesiyle adeta bir başrol oyuncusudur!

Bağlardan dökülen lezzet...


Pamuktan zeytine, sebzeden meyveye… Ege’nin cömert toprakları her türlü tarıma kucak açıyor. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi, Ege’de de yeni eğilim şarapçılık… Çeşmenin yamaçlarından dökülen üzüm bağları geleceğin yeni lezzetlerin habercisi…

Dünyanın üç büyük sörf merkezinden biri...

Alaçatı, dünyanın en iyi rüzgar sörfü yapılan 3 merkezinden biri… Açık denizden kopup gelen sert rüzgarlar sörfçüler için en ideal ortamı yaratıyor: hızlı bir rüzgar ve dalgasız bir deniz… ”Windsurf Turkey Cup” adı altında her yıl düzenlenen uluslararası şampiyonaya dünyanın hemen her ülkesinden ünlü sörfçüler geliyor…

Mavi sularda termal banyo!

Efsaneye göre eritreli kadın kahin Cybl, 9 ömür yaşamış. Her bir ömrü 110 yıl süren Cybl, bu uzun yaşamını buradaki şifalı sulara borçluymuş…

Bin yıllardır insanlığa şifa dağıtan ve Çeşme’ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıca ve şifne kaplıcaları, bölgenin önemli termal merkezi olarak hala büyük ilgi görüyor. Özellikle Ilıca’da denizden kaynayan şifalı sular; romatizmadan sinir sistemine; deriden böbrek rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalığı tedavi ederken, yüzenlere deniz suyu içinde keyifli saatler yaşatıyor…